Lectures
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Jos de Mul. Het kunstwerk in het tijdperk van zijn digitale recombineerbaarheid. Lezing in het kader van het Studium Generale programma  Friends! Collaborate, Interact, Share. Multidisciplinaire manifestatie over de actuele betekenis van vriendschap in de kunst, wetenschap en samenleving. Arnhem, Musis Sacrum. 2 december 2011, 12:45 uur.

 

Met de computer en het internet zijn we beland in het tijdvak waarin het kunstwerk vooral wordt beoordeeld op zijn manipulatiewaarde. Jos de Mul zal aan de hand van Mega Mona Lisa en Geert Muls multimediale werk W4 (Who, What, When, Where) stilstaan bij de hedendaagse kunstprosumer (kunstmaker en kunstproducent) en de terugkeer (met een twist) van het aura in de kunstervaring.

Een dag vol lezingen, masterclasses, workshops, een filmprogramma en feest! Met o.a. Stine Jensen, Midas Dekkers en Viktor & Rolf.

About FRIENDS!

Het begrip vriendschap heeft in de huidige samenleving door social media als Facebook en Hyves een geheel nieuwe inhoud gekregen. We leven in een cultuur van uitwisselen, delen, netwerken, ‘vrienden’ en ‘ontvrienden’. Wat is een vriend? En wat betekent vriendschap voor je leven, identiteit en kunstenaarschap?

ArtezFriends

Tijdens FRIENDS! wordt het begrip van vele kanten belicht, bijvoorbeeld vanuit de filosofie, biologie en spiritualiteit. In relatie tot het kunstenaarschap wordt het thema ontrafeld vanuit allerlei invalshoeken. Een dag om je eigen ideeën over vriendschap te herijken. Maar vooral ook een dag om je te laten inspireren, een kijkje te nemen in de keuken van een ander vakgebied, aan je netwerk te bouwen en vooral ook nieuwe vrienden te maken.

Programma

Van 09.30 uur tot 04.00 uur op diverse locaties in Arnhem. Toegang:
Toegang tot de lezingen, masterclasses, workshops en het filmprogramma is gratis. Aanmelden is wel verplicht.
De toegang tot het feest is 5 euro. Voor wie?
Het gehele programma is bedoeld voor studenten en docenten van ArtEZ, alumni en extern geïnteresseerden.


Lees meer:

News

This website is currently under (re)construction

Books by Jos de Mul

Search this website

Contact information