Lectures
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Jos de Mul. Waarom blijven we (niet) in de provincie? Presentatie Breng mij die horizon! Filosofische reisverhalen (Boom 2019). Rotterdam: Erasmus Universiteit. Erasmus Paviljoen, 4 juni 2019, 16:00-18:00 uur.

Op dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur presenteert filosoof Jos de Mul zijn nieuwe boek Breng mij die horizon! bij Studium Generale Erasmus Universiteit in Rotterdam, met een lezing 'Waarom we (niet) in de provincie blijven.' Marli Huijer – auteur van onder meer Achterblijven. Een nieuwe filosofie voor een grenzeloze wereld – geeft commentaar en gaat in gesprek met de schrijver.

Now... Bring me that horizon! zijn de gevleugelde woorden die Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean sprak als weer een nieuw avontuur lokte. Het kan geen beter motto zijn voor dit boek van Jos de Mul, wereldreiziger in hart en nieren. 

In Breng mij die horizon! reflecteert Jos de Mul op de vraag welke invloed reizen op ons denken heeft en neemt hij ons in een reeks filosofische reisverhalen mee op een adembenemende conceptuele reis door drie eeuwen en continenten. Welkom in de  wereld van communistische catwalks, Boeddha-bots en psychedelische cyberhippies!

Filosofisch avontuur 
Hoe wij de wereld ervaren, wordt in belangrijke mate bepaald door de plaats en tijd waarin wij leven. Deze ‘ervaringshorizon’ is echter geen gevangenis. Reizen is een van de uitdagendste manieren waarop we onze beperkte horizon kunnen verbreden, verstrooien en laten versmelten met andere vergezichten.
Naast de bekende praktische beslommeringen die iedere reiziger ondervindt, wordt de filosofische reiziger ook uitgedaagd de betekenis te begrijpen van de vreemde denkbeelden, handelingen, situaties en contexten waarin hij zich begeeft. Op dat moment wordt de reiziger een conceptueel toerist en zijn reis een filosofisch avontuur. 


Jos de Mul (1956) is hoogleraar wijsgerige antropologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij bekleedde gasthoogleraarschappen in de Verenigde Staten, China en Japan en is wereldwijd een veelgevraagd spreker. Over zijn filosofische omzwervingen publiceerde hij de afgelopen jaren geregeld in NRC Handelsblad, Trouw, Vrij Nederland en de Groene Amsterdammer. Nu verschijnt zijn boek met filosofische reisverhalen Breng mij die horizon!

 

Programma

Vanaf 16:00 uur zal Jos de Mul onder de titel 'Waarom we (niet) in de provincie blijven’ over zijn nieuwe boek spreken, waarna Marli Huijer haar visie geeft op Breng mij die horizon!. Na een kort gesprek tussen beide sprekers is er een borrel, aangeboden door de uitgever, en signeert de auteur zijn boek.

 

Waar en wanneer

Datum: dinsdag 4 juni, 16.00-18.00 uur

Locatie: Erasmuspaviljoen, Campus Woudestein

Burgemeester Oudlaan 350, Rotterdam

Toegang: gratis, graag aanmelden via deze link

 

Nieuws

Deze website wordt momenteel vernieuwd

Onlangs verschenen

Boeken van Jos de Mul

Doorzoek deze website

Contactinformatie