Interviews / tv
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Wim Brands spreekt met filosoof Jos de Mul en hoogleraar ICT Valerie Frissen over het door hen samengestelde boek 'De draagbare lichtheid van het bestaan', waarin ze het dagelijks leven van digitale autochtonen beschrijven, 28 december 2008.

Filosoof Jos de Mul en hoogleraar ICT Valerie Frissen spreken over het door hen samengestelde boek De draagbare lichtheid van het bestaan, het alledaagse gezicht van de informatiesamenleving. In dit boek beschrijven zij het dagelijks leven van digitale autochtonen; de multitasking generation die haar tijd verdeelt tussen mobiel telefoneren, blogs, wiki’s, podcasts, sociale netwerksites en Youtube.

Valerie Frissen doet onderzoek naar de wisselwerking tussen technologische en maatschappelijke veranderingprocessen en richt zich daarbij in het bijzonder op de rol van gebruikers als 'interface' tussen technologie en samenleving. Jos de Mul studeerde kunstgeschiedenis en filosofie. Hij schrijft veel over de literaire en filosofische impact van internet.

Aan het einde van de vorige eeuw ging de turbulente ontwikkeling van de informatiesamenleving gepaard met een debat over de maatschappelijke betekenis van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Cybergoeroes werden gedreven door een heilig geloof in de onbegrensde mogelijkheden van de nieuwe technologie. De informatiesamenleving is in zeer korte tijd van een hysterische toekomstvisie uitgegroeid tot een maatschappelijke realiteit. In De draagbare lichtheid van het bestaan beschrijven De Mul en Frissen hoe het is om in een informatiesamenleving te leven.

 

News

This website is currently under (re)construction

Books by Jos de Mul

Search this website

Contact information