Lectures
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Jos de Mul. Europa: het tragische continent. Lezing in het kader Identifying Europe. Twente Biennale. Enschede, 26 mei 2013.

Datum: Zondag 26 mei  11-17 u  Locatie: Rijksmuseum Twenthe Toegang: regulier tarief RMT of passepartout Twente Biennale.

Een programma met diverse optredens, presentaties en lezingen in het kader van Twente Biennale 2013 in samenwerking met Twentse Salon van Rijksmuseum Twenthe. Mmv Pieter Steinz, Jos de Mul en vele anderen.

Gobelinzaal
14:00-14:30 uur Lezing Pieter Steinz 
14:40-15:10 uur Lezing Jos de Mul 
15:20-15:40 uur Artist talk Henk Wildschut 
15:45-16:05 uur Artist talk Teun Castelein 
16:10-16:30 uur Lezing TOPOTEK1 (engelstalig)

Het DNA van Europa

Lezing door Pieter Steinz (voormalig redacteur van NRC Handelsblad en directeur van het Nederlands Letterenfonds)

De Franse keuken, de Engelse tuin, de Russische roman, de Italiaanse cinema – Europa is meer dan Brussel en Straatsburg of de eurocrisis en de Griekse Tragedie. Maar wat bindt Europa verder? Welke culturele verworvenheden zijn typisch Europees en maken de Europeaan trots? Deze vragen staan centraal In een tijd waarin politiek gezien de Europese Unie onder druk staat, en in alle Europese staten grote politieke partijen de blik weer naar binnen keren. Pieter Steinz begint aan een onderzoek naar het bindweefsel van Europa.


Europa: Het tragische continent

Lezing door Jos de Mul (Jos de Mul is hoogleraar filosofie van mens en cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam)

Jos de Mul behandelt in zijn lezing de vraag: Wat is Europa, vanuit een filosofisch perspectief. Hierbij zal hij proberen om uit leggen wat we bedoelen met het tragische wereldbeeld van Europa, aan de hand van vergelijkingen tussen het Amerikaanse en het Europese wereldbeeld. Omdat beide continenten bepaalde historische overeenkomsten kennen, worden ze samen vaak als deel gezien van de ‘Westerse wereld’.. Mede daarom is het interessant om het onderscheid in identiteit te onderzoeken.

News

This website is currently under (re)construction

Books by Jos de Mul

Search this website

Contact information